شرکت رنو از سالیان قدیم سابقه حضور در بازار ایران را داشته و با خودروهای معروف و قدیمی رنو 5 در بین ایرانیان دهه پنجاه و شصت شناخته میشود. در دهه هشتاد شرکت رنو مجددا خودروهای دیگری به بازار ایران معرفی کرد.
این خودروها شامل رنو ال 90 که بعدا به تندر 90 تغییرنام پیدا کرد و دو مدل مگان 1600 و مگان 2000 وارد ایران شدند. البته شرکت رنو این خودروها را از طریق کارخانجات خود که در ترکیه مستقر کرده بود تحویل ایران داد. خودروهای ال 90 و مگان 1600 یربکس دستی و مگان 2000 با گیربکس اتوماتیک وارد شدند و با استقبال ایرانیان مواجه شدند.
واردات شرکت رنو به بازار ایران در سالهای دهه نود باز هم ادامه یافت و مدلهای دیگری از رنو شامل رنو ساندرو، رنو داستر، رنو سیمبل، رنو سفران، رنو اسکالا، رنو فلوئنس، رنو کپچر، رنو تلیسمان، رنو کولئوس وارد شدند.
ما در این نوشته در مورد مشخصات سه مدل رنو شامل ال 90 و مگان 1600 و مگان 2000 بیشتر صحبت خواهیم کرد و تعمیرات تخصصی آنها را مدنظر قرار خواهیم داد تا راحتتر تصمیم بگیرید که تعویض یا تعمیر قطعات خودروهای رنو کدام مناسبتر است.
رنو ال 90 با موتور 1600 سیسی بنزینی و گیربکس دستی میباشد که در سالهای بعد با معرفی تندر 90 پلاس با گیربکس اتوماتیک عرضه شد. مگان 1600 با موتور 1600 سیسی و اکثرا با گیربکس دستی عرضه شد و تفاوت آن با ال 90 در ارتقا موتور و اضافه شدن سیستم cvt بود که راندمان موتور را افزایش میدهد و اتاق و کابین به نسبت بهتری از ال 90 دارد.
مگان 2000 نیز با موتور 2000 سیسی و گیربکس اتوماتیک AL4 عرضه شد که دارای گیربکس ۴ سرعته میباشد و این موتور دارای cvt میباشد و از نظر کابین و اتاق کاملا شبیه مگان 1600 است.
این خودروها در عین سادگی دارای استهلاک کمی بوده و مناسب شرایط اقلیمی ایران بودند و تا سالها نیاز به تعمیرات خاص جز در مواردی مثل تصادف یا بهرهبرداری نادرست نداشتند
اما باز تعمیرات جزیی جدایی ناپذیر از خودرو میباشد و بایستی در موقع خرید خودرو مخصوصا در بازار ایران که خرید و فروش خودروهای دست دوم رواج دارد تعمیرات و تامین قطعات مد نظر قرار داده شود. خودروهای رنو نیز از این قاعده مستثنا نبوده و کم کم خرابی آنها شروع شد و نیاز به قطعات یدکی افزایش یافت. شرکت رنو برای ساخت این موتورها از قطعات با کیفیت و حساسیت بالا استفاده کرده است و حتی در قسمت مونتاژ نیز دقت و کیفیت مشاهده میشود.لذا پس از مدتها و نیاز پیدا کردن به تعمیر بحث تامین قطعات یدکی داغ شد و از طرفی قیمت قطعات یدکی اصلی نیز بسیار بالا بود لذا به دنبال تقاضای بازار قطعات با قیمت کمتر و البته غیراصل وارد بازار شد و این کیفیت کم در کنار بیتجربگی و دقت کم بعضی از تعمیرکاران موجبات نارضایتی و اختلاف را ایجاد کرد.
لذا در سالهای بعد بحث واردات و استفاده از قطعات یدکی استوک خودرو که کارکرده ولی اصلی و ساخت شرکت رنو فرانسه بودند پیش آمد که جواب گوی مشکل ایجاد شده هم بودند.
لذا انتخاب دیگری نیز برای مالکان این خودرو ایجاد شد که میتوانستند هم تعمیر موتور یا گیربکس یا قطعات دیگر خودرو خود را انتخاب کنند و از قطعات یدکی نو اصلی با قیمت بالا یا قطعات یدکی غیراصل یا فیک با قیمت کمتر استفاده کنند یا اینکه به جای تعمیر تعویض قطعه را انتخاب نموده و از قطعات استوک اصلی وارد شده استفاده کنند.
انتخاب دوم علاوه بر مزیت اصل بودن کالا شامل ضمانت برگشت در صورت داشتن مشکل نیز بود در صورتی که در مورد خرید قطعات یدکی نو در صورت عدم جوابگویی قطعه و تعمیرات امکان استرداد وجود ندارد. به طور مثال اگر موتور ال۹۰ با خرابی مانند یاتاقان زدن یا داغ شدن مواجه شود میتوان نسبت به خرید قطعات یدکی و تعمیر موتور اقدام نمود یا اینکه یک موتور استوک وارداتی خرید کرده و جایگزین موتور قبلی کرد.
تعویض قطعات مورد نیاز با قطعات استوک علاوه بر تحمیل هزینه کمتر اصل بودن جنس را نیز تضمین میکند ضمن اینکه برحسب تجربه تعمیر موتور این مدل خودروها اکثرا جواب نداده و مالک خودرو مجبور به هزینههای چندین برابری میگردد.
مراحل تعمیر قطعات خودروهای رنو
برای تعمیر قطعات خودروهای رنو، لازم است این مراحل اجرا شود:
1. تشخیص مشکل: ابتدا باید مشکل را تشخیص دهید. این میتواند شامل بررسی علائم و نشانههای نادرست عملکرد، صداهای غیر عادی یا نورهای هشدار در داشبورد خودرو باشد.
2. شناسایی قطعه معیوب: بعد از تشخیص مشکل، باید قطعه یا قطعاتی که باید تعمیر یا تعویض شوند را شناسایی کنید. این میتواند شامل بررسی موتور، سیستم ترمز، سیستم تعلیق، سیستم الکتریکی و غیره باشد.
3. تعمیر یا تعویض قطعه: بعد از شناسایی قطعه معیوب، میتوانید تصمیم بگیرید که آیا آن را تعمیر یا تعویض کنید. برای تعمیر قطعه میتوانید از ابزار و مواد مناسب استفاده کنید و یا در صورت نیاز، قطعه را تعویض کنید.
4. تست و تنظیم: بعد از تعمیر یا تعویض قطعه، باید عملکرد خودرو را تست کنید و اطمینان حاصل کنید که مشکل حل شده است. اگر لازم باشد، تنظیمات لازم را انجام دهید.
5. آزمایش نهایی: پس از انجام همه مراحل، بهتر است یک آزمایش نهایی بر روی خودرو انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که همه چیز به درستی کار میکند.
مراقبت دقیق و استفاده از قطعات اصلی و مواد مناسب میتواند عمر مفید خودرو را بالا ببرد.
مزیتهای تعویض قطعات خودروهای رنو برای راننده
تعویض قطعات خودروهای رنو میتواند برای رانندهها چندین مزیت داشته باشد که عبارتند از:
1. عملکرد بهتر: تعویض قطعات فرسوده یا معیوب با قطعات جدید میتواند عملکرد خودرو را بهبود بخشد. قطعات جدید معمولاً بهترین کیفیت و عملکرد را دارند و با استفاده از آنها میتوانید از خودروی خود بهترین عملکرد را بدست آورید.
2. ایمنی: تعویض قطعات کلیدی مانند ترمز، لنت ترمز، روانکارها و سیستم تعلیق میتواند ایمنی رانندگی را افزایش دهد. قطعات جدید با کارکرد بهتر، وضعیت عملکردی بهتری دارند که میتواند خطرات حادثه را کاهش دهد.
3. کارایی بهتر سوخت: تعویض قطعاتی مانند فیلتر هوا و روغن موتور میتواند به سوختهای کارایی بیشتری دست یابید. قطعات جدید باعث افزایش کارایی موتور و کاهش مصرف سوخت میشوند که در نهایت به صرفهجویی در هزینه سوخت منجر میشود.
4. اقتصادیتر بودن: تعویض قطعات فرسوده با قطعات جدید میتواند هزینههای تعمیراتی را به طور معمول کاهش دهد. علاوه بر این، با افزایش عمر مفید خودرو و جلوگیری از خرابیهای بیشتر، هزینههای مرتبط با تعمیرات احتمالی نیز کاهش مییابد.
5. ارزش افزوده: با تعویض قطعات خودرو، ارزش خودرو را افزایش میدهید. خودروهایی که قطعات آنها به درستی نگهداری و تعویض شده باشند، به چشم خریداران پتانسیل بیشتری را نشان میدهند و ممکن است در بازار دوم ارزش بیشتری داشته باشند.
به طور کلی، تعویض قطعات خودروهای رنو به رانندگان امکان میدهد تا از عملکرد بهتر، ایمنی بیشتر و صرفهجویی در هزینههای تعمیراتی و سوختی بهرهمند شوند.